Het ontstaan van Katmeisje én K.O.C.

 

Mijn naam is Sandra v. H., ontwerpjaar 1966, getrouwd en heb 3 kinderen.
Wij wonen in een "nog op te knappen huis" in Zeeuws Vlaanderen, en komen uit de Randstad.

Ik maak al zeker 15 jaar intensief gebruik van de pc, en sinds een jaar of 11 van het internet. Op het internet was niet zo veel te doen, zeker in het begin, toen het nog niet zo uitgebreid was als tegenwoordig. Alles was nieuw, en men waakte ervoor om de eigen naam te gebruiken. Voornamelijk met het gebruik van email en chat.

Toen is voor mij de naam Katmeisje ontstaan. Eerst in het Engels, daarna vertaald naar het Nederlands. Sindsdien gebruik ik voor alle zaken die met het internet te maken hebben deze naam.

Inmiddels is het zo dat het internet zo bekend is geworden, dat vrijwel iedereen ook zijn of haar eigen naam gebruikt. Hier is niets mis mee, maar tja,…..oude gewoontes leer je niet snel af. Als je jarenlang overal de naam Katmeisje gebruikt, gaat dat een eigen leven leiden. Ook bij het volgen en geven van cursussen.

Het is wel leuk om als Katmeisje (of Katje) afbeeldingen of animaties van katten te kunnen gebruiken. Bovendien is het ook wel een stukje “scheiding” tussen de wereld op het internet en de *normale* wereld waarin je alledaagse leven zich afspeelt.

Toen ik besloot om zelf cursussen te gaan geven, lag het voor de hand om dat op naam van Katmeisje te doen. Ook om toch een stukje onderscheid te hebben ten opzichte van overige cursusaanbieders.

Het is dus absoluut niet zo dat ik geheimzinnig wil doen door het gebruik van de naam Katmeisje, in plaats van mijn eigen naam. Hieruit is ook de “Leskat” ontstaan, een oranje kat die het logo zal zijn bij alle lessen van de Katmeisje cursussen. Op mijn eigen zwarte website is ook het logo van Katmeisje een logo van een grijze kat. Je zult zien dat de katfiguren overal terugkomen.

Heb je na deze uitleg nog vragen, mail me dan gerust!

Katmeisje.

 

Email