Sociale Media ---> (vanaf maart 2012)<--

Sociale media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Het gaat niet alleen over informatie in de vorm van tekst (nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, telefoons en muziek) en beeld (fotografie, video) worden gedeeld via social media websites. Met andere woorden, social media staat voor 'Media die je laten socialiseren met de omgeving waarin je je bevindt'.

Bekende voorbeelden zijn: Facebook, YouTube, Linkedin en Twitter, maar ook bijvoorbeeld WikiPedia en MySpace, Hyves, en Schoolbank.

Er is een hele duidelijke actie - reactie tussen de gebruikers onderling.

Onder Sociale media horen onder andere weblogs, forums, sociale netwerken zoals Hyves, Facebook en LinkedIn en diensten zoals Twitter.

Via deze media delen mensen verhalen, kennis en ervaringen.
Dit doen zij door zelf berichten te publiceren of door gebruik te maken van ingebouwde reactiemogelijkheden. Denk hierbij aan weblogs, waar lezers reacties kunnen achterlaten via een reactieformulier of door middel van trackbacks.

Ook contacten, daten en fotoboeken van familiefeesten vallen onder dit fenomeen. Daardoor kent iedereen het tegenwoordig en heb je er mee te maken, of je wilt of niet.

Daarom is er een korte samengevatte cursus, om een aantal van deze zaken eens onder de knie te krijgen, en eens te bekijken waar je op moet letten, en hoe het nou in elkaar steekt.

De onderdelen in deze cursus staan los van elkaar, maar behoren tot Sociale Media. Er is Twitter, Facebook, LinkedIn, Hyves en het maken van een weblog ingevoegd. Natuurlijk is daar waar mogelijk, gebruik gemaakt van Dreamweaver. De onderdelen zijn los te maken en te gebruiken.

Weten is kunnen, en kennis is macht. Zorg dat je alleen dát neerzet waar je wat aan hebt, leer nadenken en kijken wat van belang is en wat je prive wilt houden.

Sociale Media: Twitter 2012 is inmiddels beschikbaar. Je werkt zelf door de 5 lessen heen, en eventuele vragen kun je stellen in de groep of individueel.

De lessen/uitleg bevatten alle onderdelen van Twitter, het maken van een Tweet, knoppen op de website plaatsen, foto versturen, ingekorte link maken, Applicatie's ... enzovoorts.

Opgave via email hieronder.

Katmeisje.

Email